• středa 13. března 2024
  • Redakce

Třetí místo pro hokejistky! Na závěr sezony porazily Brno

Opavské hokejistky za sebou mají velmi dobrou sezonu. V soutěžním ročníku 2023/2024 obsadily v první lize žen skupiny B třetí příčku, v závěrečném utkání porazily brněnské Valkyries v poměru 4:1.

Přitom do poloviny utkání platilo v Opavě bezbrankové skóre, ale pak hostující celek poslala do vedení Lišková. Krátce nato ovšem srovnala domácí obránkyně Pöpperl.

Slezanky na svou stranu zápas definitivně překlopily ve třetí části, kdy se krátce po sobě střelecky prosadily Pěluchová se Šoltysovou a pojistku na desáté vítězství v sezoně přidala v závěru Prymusová.

Opavské hokejistky tak po výhře 4:1 zaokrouhlily svůj zisk na 30 bodů a sezonu zakončily na třetí příčce tabulky. Lépe si v celé soutěži vedly pouze celky Valašského Meziříčí, které s Roudnicí nad Labem zabojuje o účast v extralize, a Břeclavi.

HK Opava – WHC Valkyries Brno 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 35. Pöpperl (Lásková), 53. A. Pěluchová (Pížová, Lásková), 53. Šoltysová (Vlašánková, Prymusová), 60. Prymusová (Matysková, Šoltysová) – 30. Lišková (Bydžovská).
Rozhodčí: Šafarčík — Benš, Hlaváč.
Vyloučení: 2:1.
Využití: 1:0.
Diváci: 44.

HK Opava: Lasák (30. Mrňková) – Pöpperl, Barvínková, G. Vlašánková, A. Pěluchová, Matysková — Maxnerová, Pížová, Gilíková, Šoltysová, Musialová, Berkusová, Lásková, Horová, Havrlantová, Prymusová. Trenér: Petr Pělucha.