• čtvrtek 14. března 2024
  • Jan Šimek, Martin Voltr | FOTO: Vlastimil Malina

Musíme se semknout, burcuje Rousek. Věří v obrat a láká fanoušky

V základní části ovládl kanadské bodování opavského týmu a mezi jeho opory patří také v play-of. Útočník Tomáš Rousek v havlíčkobrodské Kotlině dal gól a na další přihrál, porážce 3:6 přesto nezabránil. V sobotu tak společně se svými spoluhráči budou odvracet hrozící konec sezony. „Ale já věřím, že sérii otočíme,” hlásí Rousek.

Tome, jaké máte dojmy z nepovedeného zápasu v Havlíčkově Brodě?
Mrzí to, protože máme navrch a je to vidět. Musíme se semknout, protože jsou před námi další zápasy a série ještě není rozhodnutá. Pokračujeme dále. Připravujeme se na sobotu, dáme do toho maximum a uvidíme, co z toho bude. Určitě se porveme!

Opavská převaha je patrná především ve hře pět na pět, že?
Přesně tak, jde to vidět. Havlíčkův Brod jen vyhazuje puky a čeká na svou příležitost. My pak nesmyslně faulujeme, čímž se nám to samozřejmě vrátí, protože tam mají zkušené hráče jako jsou Novas (Jan Novák – pozn. red.) nebo Endy (Lukáš Endál – pozn. red.), kteří si přesilovku pohlídají. Umí v těchto situacích rozhodnout zápas.

Prohrávali jste 1:3, pak jste ale dokázali srovnat. Věřili jste, že teď už přijde obrat?
Rozhodně. V úterý vedeme 3:1, máme zápas pod kontrolou, ale pak ho ztratíme. A teď to samé. Srovnáme na 3:3, v podstatě se ani nestihneme doradovat, a už je to 3:4, což mančaft samozřejmě opět srazí dolů. Těžko se pak zápas otáčí, i když máme navrch. Musíme se teď kousnout, dát do toho maximum a připravit se na zápas, kde… Děj se vůle boží.

V Kotlině jste nemohli využít služeb brankářské jedničky Marka Slíže, kterého si vytáhla Poruba do Pelhřimova pro čtvrtfinále s Jihlavou. Bylo to výrazné oslabení?
Ale pořád je tam Tonda (Antonín Nowak – pozn. red.), který je velice dobrý gólman. Spoléháme na něj stejně jako na Marka. Marek nás samozřejmě držel celou sezonu, takže to zásah byl. Každopádně Poruba naštěstí pro nás vypadla. V sobotu tak budeme v plné síle a věřím, že vyhrajeme, protože mužstvo na to máme. I když má Havlíčkův Brod zkušené hráče, věřím, že jsme schopni je porazit a celou sérii otočit.

Kluby nedaleko Opavy už mají po sezoně. Extraligové Vítkovice i prvoligová Poruba…
To jsou všechny kluby, se kterými máme spolupráci. Vypadl i Přerov, kde máme nějaké kluky. Pro nás je to samozřejmě dobře, ale těm týmům konec rozhodně nepřeji. Obzvlášť ne Porubě, která měla dobře našlápnuto, třeba i na postup. Pro nás je to plus v tom, že kluci budou k dispozici a otevírá se nám tím více možností. V sobotu věřím ve výhru.

V sobotu by to chtělo pořádnou podporu fanoušků, že?
Rozhodně! Chtěl bych pozvat všechny fanoušky ať už z Opavy nebo Krnova, ať si najdou ty dvě, tři hodinky čas a přijdou nás podpořit. Právě oni jsou tou největší podporou. Když přijde hodně lidí, namotivuje nás to několikrát tolik. V zápase to jde cítit, chtěl bych je tedy pozvat na sobotu, aby nás dohnali do vítězného konce. My to tady v Brodě pak v pondělí ubojujeme, a pak uvidíme, co z toho bude v pátém utkání.

Zažil jste ve své kariéře obrat v sérii z 0:2 na 3:2?
Ne, ne. Osobně jsem to nezažil, ale nějací zkušenější kluci od nás jako Tomáš Káňa nebo Jirka Šindelář určitě ano. Pořád je to hokej, který hraju celý život. Teď je to sice 0:2, ale věřím, že sérii otočíme.


Program osmifinálové série

úterý 12. března: HC Slezan Opava – BK Havlíčkův Brod 3:4p – více podrobností »
čtvrtek 14. března: BK Havlíčkův Brod – HC Slezan Opava 6:3 – více podrobností »
sobota 16. března: HC Slezan Opava – BK Havlíčkův Brod (17.00)
pondělí 18. března: BK Havlíčkův Brod – HC Slezan Opava (18.00)
středa 20. března: HC Slezan Opava – BK Havlíčkův Brod (18.00).

Slezan hraje své domácí zápasy na ledě krnovské Krystal arény. Osmifinálová série se hraje na tři vítězná utkání.

Informace o vstupném

plné vstupné – 100,- Kč
poloviční vstupné (ženy, ZTP, důchodci a děti 12-18 let) – 50,- Kč