• pátek 08. listopadu 2019
  • Tomáš Chalupa

Slezan před vlastními fanoušky prověří druhý Havlíčkův Brod

Série těžkých zápasů pokračuje. Po až překvapivě jasném skalpu Bobrů z Valašského Meziříčí čeká doma Opavu další soupeř ze špice tabulky. Do slezské metropole zavítá druhý Havlíčkův Brod, utkání startuje v sobotních 17 hodin.

Jak již bylo v úvodu naznačeno, ambiciózní Bruslaři hrají letos velmi dobrý hokej a jsou také jediným celkem, který má v tabulce alespoň relativně na dostřel suverénní Šumperk. Ve čtrnácti utkáních uhráli Havlíčkobrodští 33 bodů, což jim v průběžné tabulce stačí na druhé místo. Na tom zůstanou – nehledě na výsledek - i po zápase v Opavě, neboť na Draky, kteří mají o zápas víc, ztrácí 6 bodů, třetí Valašské Meziříčí na borce z Vysočiny ztrácí bodů 7.

Poslední utkání odehráli doma Bruslaři s Hodonínem a už už to vypadalo, že si Drtiči odvezou všechny tři body. Drtivá třetí třetina, kterou domácí výběr vyhrál 5:1, ale rozhodla o tom, že všechny tři body zůstanou po výsledku 7:4 v Brodě. „Vítězsví, které, myslím si, jsme uhráli srdíčkem a disciplínou. Ukázalo se, že morálku, i přesto že nám to nejde úplně na sto procent, jsme udrželi a zápas jsme dotáhli do vítězného konce,“ pochvaloval si trenér Richard Cachín.

Ten má k dispozici relativně mladý kádr, jehož věkový průměr činí 24 let. Hodně mladí jsou především brankáři, dvacetiletému Holíkovi kryje záda čerstvě devatenáctiletý Altrichter. Jasným dirigentem obranných řad je Tomáš Semrád (6+11), který si ještě dokonce na zimním stadionu V Kotlině zahrál první ligu. Z beků se ještě sluší zmínit Davida Valu (2+7), nebo Ladislava Pospíchala (5+3). Kanadskému bodování útočníků vládnou Patrik Přidal (10+10) a zkušený matador Miroslav Třetina (7+13).

Slezan půjde do utkání s touhou potrápit další silný celek. „Myslím si, že bychom měli hrát stejně, jako ve Valmezu, kde nás zdobila zodpovědná obrana. Týmu věřím a rozhodně nejsme bez šance na úspěch,“ doufá trenér Slezanu Pavel Zdráhal.

Úvodní letošní vzájemné měření sil zvládl před vlastními fanoušky díky výhře 3:2 Havlíčkův Brod. Budou se i tentokrát radovat domácí celek? Zápas začíná v sobotních 17 hodin.