• úterý 03. prosince 2019
  • Tomáš Chalupa

Slezan se v Šumperku pokusí zaskočit favorizované Draky

Oříšek z kategorie nejtěžších čeká ve středu hokejisty Slezanu. Opavští míří na led nejžhavějšího favorita na postup do Chance ligy ze Šumperka. Parta okolo bývalých Opaváků Waneckého, Jaroše či Spratka si zatím vede znaměnitě, porazit se ale dá.

Dobrou zprávou pro Opavské je, že šumperská mašina není neporazitelná. V sobotu utnuli desetizápasovou šňůru Draků bez porážky havlíčkobrodští Bruslaři, kteří celek vedený bývalým koučem Opavy Martinem Janečkem porazili 4:3.

V živé paměti mají opavští fanoušci určitě také neuvěřitelný zápas plný zvratů, který se ve slezské metropoli odehrál před více než měsícem. Slezan měl svého soka na lopatě, chvíli před koncem vedl o dvě branky, nakonec se ale musel spokojit po porážce 7:6 v prodloužení s bodem.

Slezané v sobotu v Hodoníně odehráli další z důležitých duelů v boji o vyřazovací fázi soutěže. Vyrovnaný zápas málem ztratili v samotném závěru. Za stavu 1:1 šli na celé dvě minuty do tří a v čase 59:29 inkasovali z hole Komínka, jenže Opavští se nevzdali a osm sekund před závěrečnou sirénou poslal zápas do prodloužení Šindelář. V nastaveném čase rozhodl o dvoubodovém vítězství Opavy Jakub Hendrych.

Svůj první duel v červenobílém dresu odehrál na Slovácku také dvaadvacetiletý obránce Ondřej Gabrhelík, který je aktuálně ve Slezsku na zkoušce. 192 centimetrů vysoký zadák v minulosti působil v mládežnických týmech Zlína nebo Vítkovic, dva roky byl také v zámoří. Letošní sezónu začal právě v kádru Drtičů, kde si v pěti zápasech připsal jednu branku.

Na ledě lídra a velkého favorita může Slezan jedině získat, což si uvědomuje i kapitán opavského výběru Jiří Šindelář. „Můžeme tam jet v pohodě, ale chceme je potrápit. Doma jsme s nimi odehráli super zápas, věřím, že to můžeme zopakovat. Pokud budeme hrát stejně jako v sobotu, tak máme šanci uspět.“

Utkání v podhůří Jeseníků začíná ve středečních 18 hodin. Hlavním arbitrem duelu je pan Vojtěch Král, na čarách mu budou asistovat Petr Šimánek a Stanislav Hnát.