• pondělí 02. března 2020
  • Tomáš Chalupa

Ženy vyhrály v Brně a do play-off jdou z prvního místa

O víkendu si kromě mužů vedly skvěle i ženy Slezanu. Ty čekal poslední zápas základní části na ledě Brna. Opavačky si nenechaly první místo uniknout a vyhrály na jihu Moravy 4:3.

WHC Valkyries Brno - HK Opava 3:4 (0:1, 0:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 46. Aniolová, 52. Kurtaničová, 58. Vodičková - 5. Svobodová (Sládečková), 37. Svobodová (Kubánková, Pěluchová), 40. Svobodová (Horová), 43. Vlašánková (Svobodová, Maxnerová)

Vyloučení: 2:1.

Opava: Lasáková (Mrňková) – Šoltysová, Repperová, Pěluchová, Sládečková, Gilíková – Krpcová, Horová, Svobodová, Kubánková, Lesníková, Barvínková, Vlašánková, Maxnerová. Trenér: Repper Martin, Asistent: Peš Petr.

Martin Repper (trenér Opavy): „V posledním kole jsme zajížděli na led Valkyries Brno a věděli jsme, že když vyhrajeme, tak se staneme po 14 letech vítězem ligy žen. Čekal nás nepříjemný soupeř, který nás už jednou v Brně potrápil. Nabádal jsem holky, že vše máme ve svých rukou a je potřeba pro to vítězství tvrdě bojovat. Od prvních minut sice byla vidět nervozita na naších hokejkách, ale holky si šly za vítězstvím a v 5. minutě jsme šli do vedení. Od tohoto gólu jsme začali dělat mnoho chyb a jako by se bály o vítězství a byl jsem rád, že první třetinu jsme vyhráli 1:0. V přestávce bylo potřeba si říct, že takto určitě nevyhrajeme a od druhé třetiny jsme ovládli hru a přidali další dva góly. Do třetí části jsme vstoupili dalším gólem a utkání měli pod kontrolou. Nevím, jestli se už holky viděly, jak oslavují titul, ale úplně se vytratila koncentrace na utkání a během šesti minut si daly dva vlastní góly a soupeř nás začal přehrávat a těsně před koncem přidal další. Nakonec jsme to uhráli a jsme vítězem ligy žen. Chtěl bych všem poděkovat, že se to povedlo. Sezóna ještě nekončí, jelikož se chystáme na play-off o postup do Extraligy.“