• čtvrtek 16. června 2022
  • Tomáš Chalupa

Druhá liga v novém formátu! Slezan čekají bitvy s Havířovem či Znojmem

Druholigová soutěž zná svou podobu pro nadcházející ročník 2022/23. Třetí nejvyšší tuzemská ligase v ní rozdělí na dvě konference – Západ a Východ. O hracím formátu soutěže bylo v minulých dnech rozhodnuto samotnými kluby.

Základní část na 40 kol, přibyde Havířov či Znojmo

Opava bude samozřejmě působit ve východní části druhé ligy. Celkem na ni čeká deset soupeřů. S Novým Jičínem, Velkým Meziříčím, Valašským Meziříčím, Žďárem nad Sázavou a také Kopřivnicí Slezan hrál i v loňské sezoně. K těmto klubům letos přibylo několik nováčků. A to pořádně atraktivních.

Fanoušci se mohou těšit na třaskavé bitvy s rivalem z Havířova, po roční odmlce se do druhé ligy vrací Znojmo, které získalo licenci od brněnské Komety. Neznámou není ani Havlíčkův Brod. Dojde také na zápasy s Hodonínem, zažitý SHK ovšem ve druhé lize nahradil SHKM Hodonín, který vloni vybojoval postup z krajské ligy. Zmíněný SHK převedl svou licenci do Vyškova, se kterým se Opava ve druhé lize bude potkávat vůbec poprvé.

Play-off na tři vítězné zápasy. Vítěz postupuje, poslední padá

Po základní části bude samozřejmě následovat play-off. Přímo do čtvrtfinále postoupí šest nejlepších týmů, celky umístěné na 7. – 10. místě si zahrají předkolo hrané na 2 vítězné zápasy (D, V, D). Oproti tomu všechny čtvrtfinálové, semifinálové i finálové bitvy budou hrané na 3 vítězná utkání (D, D, V, V, D).

Vítězové Východní a Západní konference se spolu střetnou ve finále celé druhé ligy. Série se bude hrát na 4 vítězná utkání (D, D, V, V, D, V, D). Vítěz se stane mistrem druhé ligy a postoupí do Chance ligy. Oproti tomu 11. tým po základní části automaticky sestoupí do příslušné krajské ligy.