Slezan před nejvyšší návštěvou sezony přehrál Brod a v tabulce už je pátý!

  • sobota 07. ledna 2023
  • Tomáš Chalupa

Opavská fazona pokračuje! Svěřenci kouče Aleše Tomáška zvládli také druhé domácí vystoupení roku 2023 za tři body, doma se jim podařilo přehrát Havlíčkův Brod 5:2. Lví podíl na výhře Opavských má opět Jozef Danielčák, jemuž se podařilo dvěma góly převrátit vývoj utkání z 2:2 na 4:2. Díky porážce Valašského Meziříčí se navíc Opava vyšvihla už na pátou příčku v tabulce.

25. kolo, sobota 7. 1. 2023

HC Slezan Opava

5:2 (2:0, 2:2, 1:0)

BK Havlíčkův Brod

Branky a nahrávky: 16. Rousek (Štěpánek), 18. Wolf (Štindl), 31. Danielčák (Wolf, Šindelář), 39. Danielčák (Štindl), 60. Štindl – 27. Holenda (Kuchta), 30. Dušek (Kopic). Rozhodčí: Held - Rychlý, Vengřín. Vyloučení: 7:4. Využití: 2:1. Diváci: 452.

Piták (Sotlar) – Šindelář (C), Štěpánek, Pachula, Ludvík, Thiel, Věntus – Wolf (A), Buršík, Malina, Rousek, Káňa (A), Kadula, Vašenka, Vojkůvka, Štindl, Horný, Danielčák, Krupa. Trenér: Aleš Tomášek.

Wolf (Novák) – Benák, Kerber, Vašíček (A), Grauer, Eklund, Čermák – Voříšek (A), Holenda, Valášek, Kuchta (C), Dušek, Kopic, Vacík, Petržilka, Košťál, Oščádal, Košťál. Trenér: Aleš Kraučuk.

O poznání více práce měl v první dvacetiminutovce brankář Havlíčkova Brodu. Adam Wolf musel řešit první nebezpečí už na začátku páté minuty, kdy nebezpečně kombinovali Štindl s Káňou, jejich souhra ale brankou neskončila. Následovala přesilovka Slezanu, která sice vypadala velice zajímavě, jenže nakonec ji utnul faul Danielčáka. Nakonec se Opava dočkala v 16. minutě. Štěpánek dlouhým pasem vyslal do sóla Tomáše Rouska, jehož střelu mezi betony Wolf nezachytil. Za další dvě minuty došlo k prvnímu klání Wolf versus Wolf. Mnohem lépe z tohoto souboje vyšel opavský Petr Wolf, který využil dobré práce Jana Štindla a svého jmenovce překonal střelou k tyči. Slezan byl v první třetině lepším týmem a zaslouženě po první siréně vedl 2:0.

Po změně stran nasekali Opavští několik chyb, za které zaplatili daní nejvyšší – góly soupeře. Po faulech Thiela a Rouska se Slezan ocitl ve třech, což mělo za následek ránu Vojtěcha Holendy z mezikruží, po níž to bylo 2:1. To bohužel nebyl vše. Bruslaře první branka nakopla a na konci 30. minuty na ni dokázal navázat, když se sražená střela odrazila přímo k nikým nehlídanému Dominiku Duškovi - 2:2. Remíza ale měla jepičí život, konkrétně plichta trvala 62 sekund. Poté Opavští sehráli v početní výhodě pohlednou kombinaci, kterou zblízka ranou nad beton Wolfa zakončil Jozef Danielčák. Slovenský forvard si vzal slovo i v čase 38:54, když nepohrdl sólem a havlíčkobrodskému brankáři nedal tvrdou pumelicí směrem pod vyrážečku šanci. Jozef Danielčák, 4:2.

Hned v úvodu poslední části hry měli hosté k dispozici početní výhodu, která ale pro Opavu neznamenala žádný problém. Následovalo několik šancí na obou stranách, hosté se snažili vrátit do hry ze všech sil, jenže to se jim nedařilo. Ideální možnost k tomu měli po faulu Věntuse, jenže ani další přesilovku nesehráli dobře. Poslední nadějí pro Bruslaře tak byla hra v šesti, bohužel pro ně ani ta ovoce nepřinesla. Dvě vteřiny před koncem ještě razítko na opavské vítězství přidal trefou do prázdné Jan Štindl.


Ohlasy trenérů

Vladimír Holík (asistent trenéra Opavy): Zápas byl těžký, dopředu jsme věděli, že Brod je nepříjemný soupeř, připravovali jsme se na jejich brejky. První třetinu jsme začali velice dobře, jejich brankář ale prokázal velké kvality a další šance nám chytil. Pak se to otočilo proti nám, dostali jsme góly na 2:1 a 2:2. Nabádali jsme hráče k trpělivosti, za což jsme byli odměnění a znovu jsme o dvě branky vedli. Ve třetí třetině jsme zápas odbojovali, za což klukům musíme poděkovat. Náš výkon dnes podpořil výborně chytající Piták a poděkovat musíme i fanouškům kterých dnes přišlo hodně a byli slyšet. Snad to tak půjde i dál.