Drama až do konce! Slezan veze z Hodonína bod, o play-off rozhodne středa

  • sobota 04. března 2023
  • Jan Šimek

Stejně jako v uplynulém ročníku, také v tom probíhajícím budou opavští hokejisté bojovat až do konce základní části bojovat o play-off. Slezan totiž podlehl Hodonínu na jeho ledě 3:4 po nájezdech, o jeho účasti ve vyřazovacích bojích rozhodne středeční závěrečné 44. kolo soutěže.

39. kolo, sobota 4. 3. 2023

SHKM Hodonín

4:3sn (0:1, 1:0, 2:2 - 0:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 39. Romančík (Škápik, Peš), 42. Jarovinskij (Romančík, Šmach), 56. Jarovinskij (Šmach, Peš), rozhodující nájezd Krejčiřík – 8. Stuchlík (Rousek, Šindelář), 53. Vašenka (Thiel, Beránek), 60. Kadula (Stuchlík, Šindelář). Rozhodčí: Rapák – Bubela, Mikšík. Vyloučení: 10:11. Využití: 1:0. Diváci: 909. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Šurý – Foltýn, Vyrůbalík, Rauš, Škápik, Polesný, Šmach, Němec – Sajdl, Jarovinskij, Peš, Štědrý, Krejčiřík, Bořuta, Krejčí, Romančík, Dufek, Matějka

Sotlar – Pachula, Thiel, Vojtovič, Štěpánek, Ludvík, Šindelář, Věntus – Beránek, Káňa, Kadula, Buršík, Rousek, Malina, Vašenka, Horný, Stuchlík, Štindl, Krupa, Danielčák

Slezané dobře věděli, že pokud na jihu Moravy zvítězí v základní hrací době, budou mít play-off jisté a začali skvěle. Uběhlo sotva sedm minut hry, Rousek vysunul Kryštofa Stuchlíka, jenž se trefil náramně pod horní tyčku. Druhý gól mohl zkraje druhé části přidat Kadula, ale při svém úniku domácí klec minul.

Pak se v oslabení vyznamenal brankář Sotlar, jenž kryl střelu Jarovinského. Baník se dočkal v závěru druhé části. Krátce po vypršení Vašenkova trestu Peš nahrál Michalu Romančíkovi, který ranou bez přípravy propálil Sotlara – 1:1. Srovnat mohli Rousek se Šindelářem, ale Šurý si poradil jak s pumelicí opavského útočníka, tak s dorážkou kapitána Slezanu.

A bylo hůř. Na startu třetí třetiny pálil Romančík, Sotlar puk vyrazil před sebe, Fjodor Jarovinskij pohotově doklepl kotouč do branky a Hodonín rázem vedl. V čase 52:22 šikovně tečoval ránu Thiela od modré Jan Vašenka a bylo srovnáno. Krátce nato ovšem ukázal svou šikovnost Fjodor Jarovinskij, prosvištěl mezi kruhy a bekhendovou střelou vrátil Hodonínu těsný náskok.

Opava ovšem nesložila zbraně a dokázala ho smazat. Přesně 24 sekund před koncem třetí třetiny po nahození Šindeláře pálil Kryštof Kadula, a i když napoprvé neuspěl, puk se k němu vrátil zpět a podruhé už se nemýlil – 3:3. Šlo se do prodloužení, ale vítěze utkání musely určit až nájezdy. V nich sice Slezany poslal do vedení Káňa, ale Peš s Vojtěchem Krejčiříkem svými trefami zajistili domácímu celku druhý bod.

O poslední dvě vstupenky do play-off tak budou až do posledního kola bojovat tři týmy. Opava se drží na sedmém místě tabulky a má vše ve svých rukách – ve středu od 17.30 hodin hostí doma Vyškov a bude potřebovat i vaši pomoc. Přijďte podpořit Slezan!


Ohlasy trenérů

Aleš Tomášek (trenér Opavy): „Musím říct, že to byl z obou stran výborný zápas. Všichni vědí, o co se hraje, a takhle se k tomu přistupovalo. Diváci také vytvořili solidní rachot. I když jsme prohráli, chci naše kluky pochválit. Všichni bojovali. Jen je škoda, že jsme nevyužili přesilovku čtyři na tři v prodloužení, protože trestné střílení už je kdo s koho. Rozhodne poslední kolo. Loni jsme to neměli ve svých rukách, teď ano. Pokud si to poděláme, tak jedině sami. Hráči si to uvědomují, takže do toho dáme všechno. Bylo by fajn, kdyby na zápas přišlo hodně diváků, aby nás podpořili a potlačili trochu dopředu.“