Úvod tripu vyšel Opavě skvěle, Slezan zvítězil na ledě Techniky

  • pátek 02. února 2024
  • Jan Šimek

Opavští hokejisté zvládli první ze dvou venkovních duelů ve dvou dnech parádně. Na ledě Techniky Brno zvítězili v poměru 3:1, k výhře Slezanu přispěl dvěma góly útočník Marek Brada. Hned v sobotu čeká Opavu další souboj o druholigové body od 15:15 hodin na stadionu Havlíčkova Brodu.

20. kolo, pátek 2. 2. 2024

Technika Hockey Brno

1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 26. Pospíšil (T. Handl, T. Pigl) – 11. Häring (Adamec, Štindl), 21. Brada (Rousek, Šindelář), 55. Brada (Häring, Štindl). Rozhodčí: Čech – Smetková, Jurčík. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 73. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Šurý – Fajmon, Kališ, Úlehla, M. Dufek, P. Vašíček, K. Holík, Remta – M. Pigl, Pospíšil, Harmim – T. Pigl, Bartes, Masař – Martinec, Vach, Benýšek – Račický, T. Handl.

Slíž – Kalus, Foltýn, Štěpánek, Šindelář, Ervasti, Adamec, Jakub Ludvík – Brada, Stuchlík, Rousek – Kadula, Káňa, Krejsa – Vašenka, Beránek, Vojtovič – Kotásek, Štindl, Häring.

Opavští začali dobře a po deseti minutách hry šli do vedení. Häring natáhl od modré a prudkou střelou tahem propálil domácího brankáře Šurého.

Zkraje druhé dvacetiminutovky udeřili Slezané podruhé. Šindelář polovysokou přihrávkou vysunul Rouska, ten nádherně sklepl kotouč do jízdy Bradovi, jenž svižnou střelou zápěstím poslal puk pod lapačku Šurého.

Pak Slezan neproměnil přesilovku po faulu Pospíšila a právě on krátce po svém návratu z trestné lavice snížil, když mu předal pul Handl, Pospíšil si vybruslil podél mantinelu a z ostrého úhlu překvapil Slíže – 1:2.

Aktivní Opavě se dařilo kontrolovat těsný náskok, v čase 54:01 navíc přišla gólová pojistka. Štindl za brankou vybojoval puk, Häring si všiml úplně volného Brady, který ranou bez přípravy podruhé propálil Šurého, a podtrhl cenné vítězství slezského mužstva.

Hned v sobotu jdou opavští hokejisté znovu do akce, čeká je utkání na ledě Havlíčkova Brodu, které startuje v 15:15 hodin.


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): Začali jsme v první třetině dobrým pohybem, domácí jsme přehrávali a měli jsme spoustu šancí, ze kterých padl pouze jeden gól. Potom jsme hned v prvním střídání ve druhé třetině dali na 2:0 a kdyby přišla třetí branka, mohlo být po zápase. Bohužel jsme ale místo toho přetáhli střídání a domácí snížili. Rázem jim narostla křídla, naštěstí jsme to však přežili. V poslední třetině byly šance na obou stranách, my jsme ale dali na 3:1 a relativně v pohodě to dohráli. Jsem rád, že k výhře přispěly všechny čtyři pětky.