Opava doma znovu stoprocentní, Slíž má druhou nulu

  • sobota 20. ledna 2024
  • Tomáš Chalupa

Opavští hokejisté navázali na středeční vítězství s Valašským Meziříčím a další tři body si do tabulky připisují po výhře 3:0 s brněnskou Technikou. Marek Slíž tak slaví druhou nulu v sezoně. Slezané se navíc vzhledem k porážkám Hodonína i Nového Jičína posouvají na průběžné třetí místo.

31. kolo, sobota 20. 1. 2024

HC Slezan Opava

3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Technika Hockey Brno

Branky a nahrávky: 1. K. Stuchlík (Brada, Šindelář), 28. Brada (Štěpánek, Rousek), 28. Kadula (Jak. Ludvík, Vojtovič). Vyloučení: 2:4. Bez využití. Rozhodčí: Čech – Rychlý, Frais. Diváci: 277.

Slíž (Nowak) – Šindelář (C), Kalus, Štěpánek, Foltýn, Ervasti, Jak. Ludvík, Adamec, Bílek – Brada, K. Stuchlík (A), Rousek (A) – Hendrych, Káňa, Kadula – Kotásek, Beránek, Vojtovič – Wendelín, Štindl, Buršík. Trenér: Pavel Zdráhal.

Šurý (Nešpůrek) – Úlehla, Fajmon, Fornál, Kališ, P. Vašíček, Kubica, K. Holík, Remta – Pospíšil (A), Harmim, T. Pigl – Bartes, T. Handl, Masař – Vach, M. Pigl, Martinec – Benýšek (C), Račický, Picka. Trenér: Martin Stloukal.

Opavští hokejisté chtěli Brňanům oplatit překvapivou porážku z prvního letošního vzájemného měření sil. A našlápli tomu už v první minutě nejlepším možným způsobem. Brada získal kotouč před střídačkou hostů, potáhl jej do pásma soupeře a následně křižnou přihrávkou našel Kryštofa Stuchlíka, jehož rána z voleje znamenala opavské vedení. Slezan byl i nadále aktivnějším týmem a zvýšit mohla po faulu Filipa Picky, jenže úvodní početní výhoda zůstala nevyužita. Prosadit se nedokázala ani Technika a tak se do kabin odcházelo za hubeného vedení červenobílých.

Po změně stran necelé tři stovky přítomných fanoušků čekaly na druhý gól do času 27:10. Štěpánek v rohu kluziště přenechal kotouč Marku Bradovi a talentovaný útočník z pravého kruhu ranou zápěstím na zadní tyč zvýšil opavské vedení. Zaskočený Šurý evidentně čekal, že ještě Brada bude nahrávat. Za dalších 26 vteřin přišel zřejmě rozhodující moment. Ludvík nahodil kotouč na branku a od betonů Šurého se kotouč odrazil přímo ke Kryštofu Kadulovi, který pohotově hrací předmět uklidil do branky. Lepší návrat do sestavy si opavský křídelník po dlouhém zranění ruky přát nemohl.

Ve třetí třetině už síly na zvrat hokejisté Techniky neměly a vytvořili si pouze jednu vážnější příležitost, se kterou si Marek Slíž navíc poradil. Jednička Slezanu si tak připsala druhé čisté konto sezony a jeho spoluhráči ještě v závěru neproměnili přesilovku pět na tři. Tři body však zůstaly ve Slezsku, na tom se už nic nezměnilo.