Venkovní trip bez bodu. Opava neudržela vedení a podlehla Žďáru

  • neděle 03. března 2024
  • Jan Šimek

Dva venkovní zápasy ve dvou dnech? Ani bod. Opavským hokejistům venkovní trip nevyšel. Po sobotní porážce na ledě brněnské Techniky Slezan nezvládl ani nedělní duel ve Žďáru nad Sázavou, kde přitom vedl díky gólu Jana Vašenky. Domácí pak ale skóre třemi brankami otočili a zvítězili 3:2.

33. kolo, neděle 3. 3. 2024

SKLH Žďár nad Sázavou

3:2 (0:1, 2:0, 1:1)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 33. Kubíček (Dušek), 37. Kadleček (Pleva, Půhoný), 43. Wasserbauer (Chlubna, Polodna) – 4. Vašenka (Štěpánek), 48. Krejsa (Brada).
Rozhodčí: Held – Štěrba, Viskot.
Vyloučení: 7:5, navíc Foltýn (Opava) 5 minut a do konce utkání.
Využití: 2:1.
Diváci: 440.
Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

Sejpal – Wasserbauer, M. Kubíček, Grauer, Pleva, Beran, Půža, Jar. Ludvík – Dušek, Kadleček, Půhoný – Štola, Jícha, Picka – Polodna, T. Ludvík, Chlubna – Maštera, Gregar.

Nowak – Foltýn, Adamec, Ervasti, Štěpánek, Šindelář, Jak. Ludvík – Kotásek, Beránek, Káňa – Kadula, Krejsa, Hendrych – Štindl, Vašenka, Vojtovič – Buršík, Brada, Hradil – Häring.

Slezan začal na Bouchalkách skvěle. Hned v úvodu utkání šel totiž do vedení, když si Jan Vašenka v početní výhodě přiťukl puk s Radimem Štěpánkem, nabral rychlost, povodil si obránce soupeře a prostřelil brankáře Sejpala – 0:1. Opavští dál drželi těsný náskok, jenže pak Foltýn vyfasoval za svůj zákrok trest na pět minut plus do konce utkání a domácí trestali.

Nejprve v čase 32:47 využili přesilovku pět na tři, když si střílenou přihrávku obránce Martina Kubíčka srazili hosté do vlastní klece a bylo vyrovnáno. Neuběhly ani čtyři minuty a Žďár obrátil skóre. Opavští zrovna střídali, Martin Pleva ideální nahrávkou do jízdy vysunul Slavomíra Kadlečka, který si poradil s gólmanem Nowakem a bylo to 2:1 . Slezané mohli v závěru druhého dějství srovnat, ale Sejpala a spol. zachránila branková konstrukce.

Plameny ovšem na startu třetí třetiny odskočily do dvoubrankového trháku. Tomáš Chlubna podržel puk u mantinelu, všiml si Jana Wasserbauera, který si ze druhé vlny nabruslil do útočného pásma a prudkou ranou s přispěním pravé tyčky zvýšil na 3:1.

Opavský tým nesložil zbraně, naopak. Marek Brada výborně napadal, získal puk v útočné třetině a nabil Josefu Krejsovi, jenž napálil kotouč pod horní tyčku, a drama bylo na světě. Slezan to zkusil v šesti hráčích bez brankáře, jenže srovnat nedokázal a padl podruhé v řadě.

Nejbližší duel čeká opavské hokejisty ve středu 6. března od 18 hodin, kdy se na krnovském ledě představí v souboji s Havířovem.


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): „Bohužel jsme opět pokračovali v trendu z posledních zápasů s tím rozdílem, že do půlky zápasu jsme byli jednoznačně lepším týmem. Měli jsme více šancí, ale ty jsme bohužel neproměnili. Soupeř nás provokoval, my jsme to opětovali, což bylo přesně to, co domácí chtěli. Když vedeme, nemáme se soustředit na šarvátky, ale na to, abychom zápas vyhráli. Nechali jsme se rozhodit úplnými mikroblbostmi, přišel faul, pak další na pět minut, což rozhodlo o tom, že se ze Žďáru vracíme s prázdnou.”