Na výhru z Brna Slezan nenavázal, v Brodě mu zlomila vaz nepovedená pětiminutovka

  • sobota 03. února 2024
  • Tomáš Chalupa

Hokejisté Slezanu na páteční vítězství na ledě Techniky Brno nenavázali. Opavští v Havlíčkově Brodě sice v první třetině stáhli jednobrankové manko, vaz jim však zlomila po změně stran nepovedená pětiminutovka, během které domácí třikrát udeřili a rázem to bylo 4:1. Ve zbytku utkání už červenobílí síly na zvrat nenašli a nakonec prohráli 5:2.

34. kolo, sobota 3. 2. 2024

BK Havlíčkův Brod

5:2 (1:1, 3:1, 1:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 5. Kopic (Pártl, M. Krejčí), 25. Ja. Novák (Pártl, Kopic), 28. A. Dvořák (Pártl), 29. Voříšek, 60. Valášek – 18. Rousek (Adamec), 39. Beránek (Adamec). Rozhodčí: Michal Maršálek – Marek Tichý, Kristýna Hájková. Vyloučení: 4:5, navíc Kopic (HBR) neproměněné TS. Bez využití. Diváci: 328.

Č. Novák (Kukeně) – Ja. Novák (C), A. Dvořák, D. Vacík, Kerber, M. Krejčí, Benák – Tecl, Valášek (A), Košťál – Endál, Pártl, Kopic – Bureš, Dymák, Voříšek (A) – Pavelec. Trenér: Aleš Kraučuk

Slíž – Kalus, Foltýn, Štěpánek, Šindelář, Ervasti, Adamec, Jakub Ludvík – Brada, Stuchlík, Rousek – Kadula, Káňa, Häring – Vašenka, Beránek, Vojtovič – Kotásek, Štindl, Buršík.

Podrobnosti připravujeme.

Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): Kdybychom předvedli alespoň z poloviny takový výkon jako včera, minimálně bod bychom si odvezli. Z naší strany to ale byl jedním slovem maras. Hrozný výkon. Místo toho, abychom Brod, který hrál třetí zápas ve čtyřech dnech, rozhýbali, dívali jsme se na ně a hráli staticky. Za stavu 1:1 jsme neproměnili tisíciprocentní šanci. Vzápětí jsme naopak dostali branku na 2:1, hned dvě další a všechno se na sebe nabalilo. Pak s tím kluci ještě něco chtěli udělat, ale už bylo pozdě. Jsem hodně zklamaný.