Opava opět zaspala třetí třetinu, tentokrát bere dva body. Přišla však o Slíže

  • středa 28. února 2024
  • Tomáš Chalupa

Tyhle dva body mají hodně zvláštní příchuť. Opavští hokejisté sice ve Valašském Meziříčí zvítězili v prodloužení, stejně jako s Hodonínem ale ve třetí třetině ztratili vedení 3:1. Kromě náskoku Opavští přišli i o svou jasnou jedničku v podobě Marka Slíže, který byl z ledu odvezen v polovině utkání po nezaviněné kolizi s hráčem Valmezu. Čerstvě jednadvacetiletému brankáři téměř jistě sezona skončila. Samotný zápas v nastavení rozhodl Tomáš Rousek.

41. kolo, středa 28. 2. 2024

HC Bobři Valašské Meziříčí

3:4p (0:0, 1:3, 2:0 - 0:1)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 28. Vávra (M. Popelka, Štach), 52. Štach (Vavřík), 54. M. Popelka (Vávra) – 21. Rousek (Šindelář, Káňa), 38. Vašenka (Brada), 39. Adamec (Brada, Vojtovič), 64. Rousek (Vašenka, Vojtovič). Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. Rozhodčí: Koziol – Vengřín, Smetková. Diváci: .

Pavlíček (Ševců) – Baroš, Sviták, Holomek (C), Liss, Štach, Holiš, Hladiš – Stodůlka, Vavřík (A), Kozubík – Finsterle (A), Martiník, Gola – M. Popelka, Vávra, Melenovský – Kuchařík. Trenér: Lukáš Plšek

Slíž (27. Nowak) – Lehotský, Šindelář (C), Adamec, Štěpánek, Ervasti, Jak. Ludvík, Foltýn – Káňa, K. Stuchlík (A), Rousek (A) – Krejsa, Brada, Kadula – Vašenka, Häring, Vojtovič – Kotásek, Buršík, Hradil – Wendelin. Trenér: Pavel Zdráhal


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): Je vidět, že Valmez v posledních kolech čeká boj o všechno. V první třetině hráli hodně defenzivně a čekali na nás ve středním pásmu, což nám činilo velké problémy. Ve druhé třetině jsme proto naší hru trochu překopali a šli jsme do vedení. Bohužel, po nešťastné srážce se nám zranil Marek Slíž, který musel být odvezen na nosítkách a vypadá to na zranění v dolní části těla. Ze zimáku rovnou odjel do nemocnice, takže uvidíme, jak moc vážné to bude. Nicméně Tonda Nowak tam šel v nelehké situaci, navíc hned v oslabení dostal z první střely gól. Za stavu 3:1 už to pro nás vypadalo dobře, ale několik chyb nás stálo ten jeden bod a to nás ještě Tonda na konci podržel. V prodloužení jsme byli šťastnější.