Slezan v Brně dotahoval marně. Musíme hryzat led, velí Zdráhal

  • sobota 02. března 2024
  • Jan Šimek

Hokejisté Opavy mají za sebou úvodní ze dvou víkendových venkovních duelů. Na ledě brněnské Techniky ovšem neuspěli, domácí celek nasměroval k výhře v poměru 5:2 Tomáš Martinec, jenž se blýskl hattrickem.

42. kolo, sobota 2. 3. 2024

Technika Hockey Brno

5:2 (1:0, 2:1, 2:1)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 15. Martinec (Benýšek, M. Dufek), 24. Masař (T. Pigl, P. Čermák), 30. Martinec, 43. Martinec (E. Pospíšil), 59. Staněk (T. Handl, K. Holík) – 35. Šindelář (Vašenka, K. Stuchlík), 59. Káňa (K. Stuchlík, Adamec).
Rozhodčí: Schenel – Smetková, Viskot.
Vyloučení: 6:6.
Využití: 1:1.
Diváci: 51.
Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Šurý – Fajmon, Kališ, Úlehla, M. Dufek, P. Vašíček, K. Holík, Remta – Martinec, E. Pospíšil, T. Pigl, Bartes, Masař, P. Čermák, Staněk, Vach, Benýšek, Račický, T. Handl.

Nowak – Ervasti, Štěpánek, Foltýn, Šindelář, Jak. Ludvík, Adamec, Häring, K. Stuchlík, Vojtovič, Kotásek, Káňa, Kadula, Beránek, Rousek, Brada, Vašenka, Štindl, Krejsa.

Brněnský celek si v první třetině pomohl přesilovkou, když Krejsův přestupek se štěstím potrestal Tomáš Martinec, jenž zblízka procpal puk za záda brankáře Nowaka. Domácím vyšel i vstup do druhé dvacetiminutovky, když Jakub Masař sebral kotouč odražený od zadního mantinelu, srovnal si ho na forhend a prostřelil opavského gólmana – 2:0.

A Slezanům bylo v polovině utkání ještě hůř, když si po přihrávce Tomáše Martince nešťastně srazili kotouč do vlastní branky a Technika šla do tříbrankového trháku. Z něj ukrojil Jiří Šindelář, jemuž puk chytře předložil Kryštof Stuchlík.

V úvodu třetí tercie ovšem získali domácí tříbrankový náskok zpátky, když po ráně Erika Pospíšila neudržel Nowak puk ve své moci a číhající Tomáš Martinec pohotovou dorážkou završil hattrick. Opavští to v závěru riskli bez brankáře a v šesti hráčích proměnili přesilovku, když povedenou kombinaci uzavřel šikovnou tečí Tomáš Káňa – 4:2.

Poslední slovo ale měli domácí, Tomáš Staněk v čase 58:38 trefil opuštěnou klec Opavy a upravil na konečných 5:2. Slezan teď musí rychle přepnout svou pozornost na neděli, od 15:00 hodin se totiž v představí na ledě Žďáru nad Sázavou.


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): „Prohráli jsme, což je výsledkem toho, že obecně poslední tři, čtyři zápasy hrajeme lehkovážněji v defenzivě. V posledních dvou utkáních jsme vedli o dva góly, ale ani jednou jsme zápas nedotáhli k výhře za tři body. To, co nás zdobilo celou sezonu a bylo důvodem, proč jsme se dostali na třetí místo, zmizelo. Je potřeba si sednout a dát hlavy dohromady. Hokej se hraje z obrany, musíme se připravit na další zápasy a hlavně začít opět hryzat led. Hned v neděli hrajeme ve Žďáru, který je velmi silný v útoku. Musíme tam předvést úplně jiný výkon, obzvlášť v obranném pásmu, protože pokud bychom měli zopakovat tento výkon, nemáme šanci.”