Skvělý finiš rozhodl! Slezan se na play-off naladil vítězně

  • sobota 09. března 2024
  • Redakce

Opavští hokejisté v duelu závěrečného 44. kola základní části druhé ligy porazili Žďár nad Sázavou v poměru 6:4. V utkání vedli Slezané o dva góly, pak sice soupeř čtyřmi zásahy skóre otočil, ale Opava se nevzdala, prosadila se čtyřikrát za sebou a zapsala v součtu devatenáctou výhru v základní hrací době v aktuálním ročníku.

44. kolo, sobota 9. 3. 2024

HC Slezan Opava

6:4 (2:2, 1:2, 3:0)

SKLH Žďár nad Sázavou

Branky a nahrávky: 7. Rousek (K. Stuchlík, Šindelář), 9. Beránek (Vašenka, Jak. Ludvík), 33. Häring (Brada, Adamec), 44. Brada (Štindl, Ervasti), 55. Adamec (Káňa, Brada), 60. Káňa (Slíž) – 14. Wasserbauer (Dušek, Půhoný), 16. Půhoný (Kukla, Kadleček), 24. Rohlík (Jar. Ludvík, Chlubna), 28. Půhoný (Kukla, Wasserbauer). Rozhodčí: Gebauer – Bartoň, Frais. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Diváci: 236. Průběh utkání: 2:0, 2:4, 6:4.

Slíž – Ervasti, Foltýn, Pachula, Šindelář, Jak. Ludvík, Adamec, Štěpánek – Krejsa, K. Stuchlík, Hendrych – Vojtovič, Kotásek, Beránek – Káňa, Häring, Brada – Štindl, Vašenka, Rousek – Kadula.

Sejpal – Kukla, Pleva, Jar. Ludvík, M. Kubíček, Grauer, Půža – Gregar, Jícha, Wasserbauer – Kadleček, Dušek, Chlubna – Rohlík, Půhoný, T. Ludvík – Štola, Picka, Polodna.

Slezan se po úvodním oťukávání dostal do zápasu díky přesilovce. Tu v čase 6:25 využil Tomáš Rousek, který potrestal faul Plevy. Uběhly sotva dvě minuty a Opavští zdvojnásobili svůj náskok, když po Vašenkově přihrávce zůstal před Sejpalem úplně volný Adam Beránek, který zachoval klid a bekhendem poslal puk do branky.

První třetina ovšem přinesla další dva góly, a to na opačné straně. Nejprve hosty vrátil kontaktní brankou zpátky do hry Jan Wasserbauer, který proměnil přesilovku. A krátce nato srovnal Jiří Půhoný z mezikruží prudkou střelou bez přípravy.

Zkraje druhého dějství navíc hosté otočili skóre, kdy Miroslav Rohlík po rychlém brejku zblízka dotlačil puk do opavské branky. A domácím byl ještě hůř, když Kukla zpoza pravého kruhu poslal střílenou přihrávku ke vzdálenější tyčce, kam si najel Jiří Půhoný, jenž doklepl kotouč do sítě – 2:4.

O pět minut později se ovšem Slezané radovali. Brada nabral rychlost, projel až před hostující klec, kde Sejpal sice zneškodnil jeho zakončení, ale na dorážku Daniela Häringa byl krátký. Na startu třetí třetiny navíc Štindl průnikovou přihrávkou vysunul Marka Bradu, který se trefil přesně mezi betony Sejpala a bylo to 4:4.

Opavští byli na koni a pomohli si další početní výhodou, kdy výborně clonili před Sejpalem, který nic neviděl, a na prudkou střelu Andreje Adamce od modré neměl šanci reagovat. Slezané měli vedení zpátky, na samém závěru pak Tomáš Káňa, který z vlastní třetiny nasměroval puk do opuštěné klece Žďáru a pojistil vítězství Opavy.


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): „Začátek utkání nebyl podle našich představ, ale postupně jsme se dostali do tempa a dva pěkné góly nás dostaly do vedení. Hráli jsme celkem slušně, pak přišel faul nefaul, v oslabení jsme dostali gól na 2:1, přestali jsme hrát a soupeř vyrovnal. Najednou jsme nebyli týmem, který tahal za delší konec a pustili jsme Žďár na 2:4. Před třetí třetinou jsme si řekli, že do toho půjdeme jako do play-off a dáme do toho všechno. Kluci to splnili do puntíku a výhra je pro nás sladká tečka. Věřím, že si radost a pohodu ze závěru zápasu přeneseme i do play-off.”