Slezan generálku zvládl, na závěr přípravy zdolal Bobry

  • úterý 04. září 2018
  • Redakce

Opavští hokejisté závěrečný přípravný test před ostrým startem druholigové sezony zvládli. Na svém ledě si poradili s celkem Valašského Meziříčí. Slezan vedl, a pak Bobři otočili skóre. Opavský tým ale přidal, srovnal a třemi góly ve třetí části převrátil zápas na svou stranu.

příp., úterý 4. 9. 2018

HC Slezan Opava

5:2 (1:0, 1:2, 3:0)

HC Bobři Valašské Meziříčí

Branky a nahrávky: 10. Rousek (Chujac), 40. Vilinskij (Peterka), 49. Jánošík (Hartmann, Šindelář), 52. Peterka (Rousek, Hendrych), 60. Hendrych (Rousek, Chujac) – 25. Kývala (Váňa), 38. Pořický (Peška). Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2.

Wanecki – Šindelář, Zouhar, Kažimír, Slavík, Vilinskij, Chujac – Wolf, Černý, Jánošík, Hartmann, Malina, Spratek, Hendrych, Peterka, Štindl, Pělucha, Rousek, Herman.

Plšek (32. Slovák) – Žák, Báchor, Weintritt, Ostrčil, Váňa, Baroš, Hryciow – Andris, Peška, Pořický, Seidler, Daněk, Vaněk, Dubnický, Martiník, Kývala, Kuchařík.

Opavští začali solidně. Sotva se z trestné lavice vrátil ex-opavský útočník Petr Seidler, otevřeli Slezané skóre. Chujac předal puk Rouskovi, který vypálil zápěstím a dokonale zaskočil Plška. O chvíli později zahrozili hosté, když Baroš dostal v mezikruží mnoho prostoru, ale skvělým zákrokem ho vychytal Wanecki.

Na další branku se čekalo až do druhé třetiny. V čase 24:36 Pělucha zahákoval Weintritta, inkasoval dvouminutový trest a Valachy čekala přesilovka, kterou záhy využili zásluhou Kývaly – 1:1.

Bobři měli v této pasáži herní převahu. Martiník v přečíslení dva na jednoho našel právě Kývalu, ale ten druhý zásah hostujícího celku nepřidal. Pak vypálil Pořický, ale Peškova dorážka šla mimo opavskou klec.

Ve 38. minutě ovšem Peška nabil Pořickému, jenž zavěsil pod horní tyčku, a Valmez v Opavě rázem vedl. Ale jen chvíli. Přesně 49 sekund před druhou sirénou se trefil Vilinskij a překonal Slováka, který v polovině duelu nahradil Plška v hostující brance – 2:2.

Ve třetí třetině už Slezané na ledě dominovali. Nejprve domácímu celku vrátil náskok pohotovou dorážkou Jánošík a krátce nato zdvojnásobil náskok Opavy Peterka. V úplném závěru ještě Rousek vysunul Hendrycha, jenž upravil skóre na konečných 5:2.

Oba týmy si po základní hrací době ještě střihly prodloužení a nájezdy. V obou případech byli úspěšnější hokejisté Slezanu, kteří už netrpělivě vyhlížejí start druhé ligy. Ve středu 12. září hostí Kopřivnici.


Ohlasy trenérů

Zdeněk Pavelek (HK Opava): „V generálce před mistrákem nám chyběli tři hráči, bohužel byli v práci. Někteří vypadli, protože jsou nemocní. Hráli jsme proto s mladšími obránci. Časem se rozehráli, od druhé třetiny již hráli perfektně. Jsou to junioři, musí si zvykat. Tyhle zápasy jsou pro ně o dvě úrovně výše, než na které jsou zvyklí. Výkon dnes neovlivnila únava, spíš se některým hráčům možná tolik nechtělo. Nepomohl nám ani špatný led. Máme top brankáře, Wanecki dnes opět podal super výkon.“

Jan Šimek, Filip Lefenda