Opava v okleštěné sestavě bojovala, s lídrem ale nakonec padla

  • sobota 10. listopadu 2018
  • Redakce | FOTO: Lukáš Bajgar

Hned bez pětice hráčů nastoupili opavští hokejisté k sobotnímu utkání proti Valašskému Meziříčí. Proti lídrovi soutěže předvedli Slezané srdnatý výkon, který však nakonec na body nestačil. Manko tří branek dokázali Opavští v závěru smrsknout na jedinou trefu, vyrovnání se ale nedočkali a po soupeřově gólu do opuštěné klece prohráli 4:6.

16. kolo, sobota 10. 11. 2018

HC Slezan Opava

4:6 (1:3, 1:2, 2:1)

HC Bobři Valašské Meziříčí

Branky a nahrávky: 4. Bjurkland (Krejčí), 33. Malina (Bjurkland, Kadula), 48. Zelenkov (Hendrych), 55. Chalupa (Hartmann, Herman) – 7. Vaněk (Dvořák, Hořanský), 13. Pořický (Daněk), 14. Seidler (Baroš, Žák), 28. Báchor (Andris, Hořanský), 35. Seidler, 59. Baroš (Seidler). Rozhodčí: Šutara – Novák, Konvička. Vyloučení: 2:3, navíc Zelenkov (OPA) a Ostrčil (VAL) 5+OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 360. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:5, 4:5, 4:6.

Daňa – Fědor, Kažimír, Zouhar, Krejčí, Chalupa, Slavík, Vilinskij, Černý – Pělucha, Herman, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Bjurkland, Štindl, Kadula, Hartmann, Peterka, Malina, Hendrych

Slovák – Ostrčil, Hryciow, Baroš, Holiš, Weintritt, Báchor, Váňa – Hořanský, Brunec, Dubnický, Vaněk, Pořický, Seidler, Andris, Kuchařík, Dvořák, Daněk, Paťava

Do utkání vstoupila Opava dobře. Už ve 4. minutě vystřelil z pravého kruhu Bogdan Bjurkland a rychlou ranou pokořil Slováka.

Hosté však stačili do konce třetiny výsledek otočit. Bobři nejprve ubránili oslabení a chvíli poté zásluhou nehlídaného Rostislava Vaňka srovnali. A to nebylo vše. Ve 13. minutě vybojoval v rohu kluziště kotouč Daněk, předal jej volnému Jakubovi Pořickému a ten přízemní střelou propálil Daňu podruhé. Vzápětí se ve vyložené šanci zjevil Vaněk, puk ale nedokázal zvednout nad Daňův beton. Vadit to ale Valachům nemuselo. Ještě v téže minutě tečoval Barošovo nahození před Daňou Petr Seidler a hosté vedli o dvě branky.

Ve 28. minutě náskok Valašského Meziříčí ještě navýšil Stanislav Báchor, jehož střela propadla Daňovi pod betonem. Poté už se ale taktovky ujali domácí, kteří ani přes nepříznivý stav nehodlali prodat kůži lacino.

Ve 33. minutě se po přihrávce Bjurklanda zjevil sám před Slovákem Vlastimil Malina, jenž uklidil puk nekompromisně pod víko. O dvě minuty později si vzali Bobři tříbrankové vedení zpět. Po ztrátě kotouče za brankou se ke střele z bezprostřední blízkosti klece dostal Petr Seidler.

Bobři zkraje třetí periody zahazovali dobré možnosti, a tak přišel trest. V přečíslení dvou na jednoho se odpovědnosti ujal Gleb Zelenkov a vymetl levou šibenici Slovákovy branky. Ruský hráč ve službách Slezanu posléze okořenil utkání pěstním soubojem s hostujícím Ostrčilem, z něhož vyšel vítězně domácí borec.

V 54. minutě zlikvidoval Daňa bravurně lapačkou samostatný únik Seidlera, a tak se v Opavě rodilo drama. Herman totiž na druhé straně naznačil střelu, aby vzápětí přihrál volnému Petru Chalupovi, jenž zamířil do odkryté části branky.

Opavští se v závěru pokoušeli o vyrovnání při hře v šesti, riskantní varianta ale přinesla gól v jejich síti. Pomyslnou tečku udělal za zápasem trefou ze středního pásma Vojtěch Baroš.

Slezan tak v okleštěné sestavě podlehl po bojovném výkonu Valašskému Meziříčí 4:6. Další utkání čeká Opavu ve středu, kdy na svém ledě přivítá Kopřivnici.


Ohlasy trenérů

Martin Janeček (HK Opava): "Možná jsme v rozpadlé sestavě na Valašské Meziříčí neměli, ale i přes prohru jsem na své hráče pyšný. Zejména zbylí úplně mladí kluci zaslouží velké uznání. Teď musíme dát hlavy vzhůru, vyléčit šrámy a poctivě se nachystat na středeční zápas s Kopřivnicí."

Filip Lefenda