Slezan prohrál v Orlové, rozhodla druhá třetina

  • středa 05. prosince 2018
  • Redakce

Opavští hokejisté prohráli podruhé v řadě. Po sobotní porážce v Písku nestačili ani na poslední Orlovou. Slezan brzy prohrával, pak se sice po trefě Rouska vrátil domácím na dostřel, jenže následně inkasoval další dva góly a rázem prohrával 1:4. Ve třetí části padlo po jedné brance na každé straně, a tak orlovský tým slavil výhru 5:2.

23. kolo, středa 5. 12. 2018

HC Orlová

5:2 (1:0, 3:1, 1:1)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 1. Kuťák (Šendera, Kaukič), 26. Hovsepjan (Kuťák, Ovčaři), 31. Kuťák (Flok, Kaukič), 31. Achmeťjanov (Ballner, Kysučan), 54. Kysučan (Achmeťjanov, Ballner) – 27. Rousek (Pělucha, Chujac), 59. Krejčí (Malina, Spratek). Rozhodčí: Markovský – Rychlý, Bartek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 178.

Ovčaři – Janiczek, Tomis, Kropka, Amirov, Spálovský, Štěpánek, Šendera, Ballner, Smrčka, Blaško, Šmíd, Kaukič, Kovařík, Kuťák, Flok, Brodek, Achmeťjanov, Hovsepjan, Kysučan.

Daňa – Zouhar, Krejčí, Šindelář, Chujac, Štindl, Slavík, Vilinskij – Pělucha, Herman, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Bjurkland, Spratek, Wolf, Hartmann, Peterka, Černý, Malina, Hendrych.

Opavští nezačali dobře. Stačilo 21 sekund a domácí tým poslal do vedení Kuťák. Na další gól se čekalo až do druhé třetiny, kdy Orlová skórovala krátce po konci početní výhody a díky zásahu Hovsepjana šla do dvoubrankového trháku.

Odpověď Slezanu ovšem byla blesková. Hned minutu poté se totiž prosadil Rousek a snížil na rozdíl jediné trefy. Pak ale přišla pro opavský tým studená sprcha. V rozmezí 11 vteřin skórovali domácí hokejisté Kuťák s Achmeťjanovem a orlovské mužstvo získalo pohodový náskok 4:1.

Ve třetí dvacetiminutovce zrovna na trestné lavici pykal za podrážení Štindl, když Kysučan pátou trefou definitivně zlomil opavský odpor. Domácí si tak dokráčeli k cennému vítězství. Nic na tom nezměnila ani branka Krejčího, jenž upravil konečný výsledek na 5:2.

Opavští hokejisté tak podruhé v řadě venku prohráli. Z Písku ani z Orlové body nepřivezli, ale hned v sobotu jdou znovu do akce. Slezané totiž na svém ledě hostí ambiciózní Havlíčkův Brod.


Ohlasy trenérů

Martin Janeček (trenér HC Slezan Opava): „Prohra má podle mého hlubší souvislosti. Po velmi slušném období nastalo u řady hráčů uspokojení, a to se ve sportu trestá. Parádní výhry pramenily z velké dřiny a odhodlání týmu vyhrávat. Pokud si budeme myslet, že po pár vítězstvích půjde všechno samo, tvrdě narazíme. Na druhou stranu jsem přesvědčen, že jsem si v mužstvu nechal kluky, kteří jsou inteligentní, milují hokej i výhry, tudíž budeme společně pracovat na zlepšení. Hráči mají mou podporu. Brzy chceme opět těšit naše fanoušky.“