Slezané trápili lídra, proti Šumperku brali bod

  • středa 30. ledna 2019
  • Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opavští hokejisté proti vedoucímu celku východní skupiny z Šumperka předvedli bojovný a týmový výkon. Nakonec to stačilo na bod. Draci v Opavě vedli, ale v závěru srovnal Herman. Vítěze duelu nakonec musely určit až nájezdy, v nichž byli úspěšnější hosté.

35. kolo, středa 30. 1. 2019

HC Slezan Opava

1:2sn (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)

Draci Šumperk

Branky a nahrávky: 56. Herman (Černý) – 21. Vorobjev (Plášek, Sedlák), rozhodující nájezd Králík. Rozhodčí: Škach – Kučera, Blažek. Vyloučení: 4:4, navíc Gewiese (Šumperk) 10 minut. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2. Bez využití. Diváci: 296.

Wanecki – Fědor, Zouhar, Šindelář, Chujac, Štindl, Kocián, Vilinskij – Jaroš, Herman, Rousek, Jánošík, Zelenkov, Bjurkland, Spratek, Wolf, Hartmann, Peterka, Černý, Malina, Hendrych. <b>Trenér:</b> Janeček.

Polívka – Mojžíš, Gewiese, Drtil, Haloda, Řezáč, Sedlák – Pokorný, Romančík, Hroch, Vachutka, Kuťák, Urban, Plášek, Králík, Antonov, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský. <b>Trenér:</b> Zavadil.

Draci v Opavě nastoupili také s novou defenzivní akvizicí Pavlem Mojžíšem. V první třetině ovšem diváci na opavském stadionu branku neviděli. První gól přišel až na začátku druhé dvacetiminutovky. Přesně 40 sekund po startu druhé části totiž poslal šumperského favorita do vedení ruský útočník Vorobjev.

Slezané proti vedoucímu celku druholigové skupiny Východ dřeli a stále se drželi na dostřel. Když už to vypadalo, že si Šumperk svůj těsný náskok pohlídá, Opava se dočkala. V čase 55:06 se trefil Herman a poslal tuhou bitvu do prodloužení. V něm vítěz nevykrystalizoval, a tak se šlo až do nájezdů, v nichž Drakům zajistil dvoubodové vítěství Králík.

Opavští tak berou bod. V sobotu je čeká další náročná a důležitá bitva na ledě Havlíčkova Brodu.


Ohlasy trenérů

Martin Janeček (trenér HC Slezan Opava): „Tentokrát přijel soupeř, kde kvalita a zkušenost byly na jeho straně. My jsme ale ukázali srdce a se štěstím jsme i díky parádnímu výkonu brankáře urvali proti lídrovi soutěže cenný bod.“