Opavu srazila v Hodoníně vlastní přesilovka

  • sobota 21. září 2019
  • Tomáš Chalupa

Opavští hokejisté se vrací ze Slovácka bez bodového zisku. V Hodoníně sice Opava nepředvedla šhcpatný výkon, zápas ale zlomila přesilová hra Slezanu, ve které červenobílí sami dvakrát inkasovali.

4. kolo, sobota 21. 9. 2019

SHK Hodonín

3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

HC Slezan Opava

Branky a nahrávky: 1. Matula (Jurča, Charvát), 36. Bulín (Komínek), 37. Komínek

Hlaváč (Kubáň) – Věžník, Spálovský, Ševčík, Gabrhelík, Slabý, Miklík (A), Čermák – Balán, Jurča (C), Bulín – Leška, Krejčí, Komínek – Pröschl, Charvát (A), Finsterle – Janás, Matula, Matějka – Polák

Daňa (Lamla) – Ficek, Zouhar, Zdeněk, Peslar, Šindelář, Chalupa, Fědor – Peterka, Malina, Stindl – Kovařík, Wolf (A), Tomi – Černý (C), Zelenkov, Hendrych – Herman, Šmíd, Cihlář

Slezan bohužel nezachytil úvod zápasu a brzy inkasoval. Už ve 49. vteřině otevřel po přihrávce Petra Jurči gólový účet utkání kanonýr Dominik Matula. V první třetině ještě mohli Drtiči zvýšit vedení ve dvou početních výhodách, ty ale Opavští ubránili.

Ve druhé periodě byli červenobílí lepším celkem, gólově však svou snahu vyjádřit nedokázali a tak přišel trest. Ve 35. minutě byl vyloučen hráč domácích Věžník, ale paradoxně to byla Opava, která v přesilovce sama dvakrát inkasovala. Nejdříve Daňu překonal Bulín, o půl minuty později Slezané inkasovali z hole Komínka potřetí a bylo zle.

Slezané se sice nevzdali ani v poslední dvacetiminutovce a snažili se s utkáním ještě něco udělat, puk ale do sítě dotlačit nedokázali. Šance měli i domácí, ztroskotali ale na dobře chytajícím Daňovi. Slezan tak prohrál na jihu Moravy 3:0.


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): "Začali jsme špatně, hned v první minutě jsme inkasovali. Pak se obraz hry vyrovnal. Do druhé třetiny jsme vstoupili skvěle, až do naší přesilovky jsme Hodonín přehrávali. Pak jsme bohužel během jedné přesilovky dvakrát inkasovali a celá hra se sesypala. Musím pochválit brankáře, ale bez gólu se bohužel vyhrát nedá."