Slezan se na výhru nadřel, Žihadla ale nakonec udolal

  • sobota 21. prosince 2019
  • Tomáš Chalupa

Opavští hokejisté rok 2019 zakončili vítězně. Výhra s posledními Moravskými Budějovicemi se ovšem nerodila vůbec lehce. Oslabená Žihadla se o body rvala až do poslední minuty, rozhodující direkt na 5:3 uštědřil černožlutým až v samotném závěru Bohumil Herman.

27. kolo, sobota 21. 12. 2019

HC Slezan Opava

5:3 (1:1, 2:1, 2:1)

HC Moravské Budějovice 2005

Branky a nahrávky: 9. Gulda (Malina, Herman), 25. Štindl (Zdeněk, Zelenkov), 30. Gulda (Ševěček, Zelenkov), 56. Cihlář (Wolf, Peslar), 60. Herman (Ševěček, Zdeněk) – 11. Krutiš (Sorger, Brabec), 38. Šáňa (Krutiš, Procházka), 60. Kosnar (Šáňa, Svoboda)

Lamla (Daňa) – Zdeněk, Chalupa, Zouhar, Šindelář, Peslar, Ševěček, Gabrhelík – Kysučan, Wolf, Černý, Kadula, Štindl, Zelenkov, Peterka, Gulda, Kovářík, Herman, Malina, Cihlář

Vacek (Helešic) – Kruckovyč, Bazala, Brabec, Šáňa, Trnka – Krutiš, Kosnar, Špaček, Svoboda, Hovsepyan, Molnár, Sorger, Procházka, Sigmund

Slezané do duelu nastoupili poněkud překvapivě s Kryštofem Lamlou v brance. V úvodu jim to ale vůbec nevadilo a hnali se za vedoucí brankou. Kovařík jel sám, v poslední možnou chvíli mu ale zakončení bylo znemožněno. V signalizované výhodě pak uháněli Wolf s Ševěčkem do přečíslení dva na jednoho, pálil druhý jmenovaný, Vacek se ale krásně roztáhnul. Opavu to mohlo mrzet jen dvě minuty. Pak ke střele napřáhl Malina, brankář Žihadel jeho pokus jen vyrazil ke Guldovi a Slezan vedl. Ovšem ne dlouho. O další dvě minuty později totiž hosté vyrovnali, Krutišovi střela z mezikruží nesedla, přesto skončila v síti. Pak ještě mohl Slezanu vrátit vedení Zelenkov, ovšem v ani jednom ze dvou případů neuspěl.

Matný výkon Opavských pokračoval i ve druhé třetině, i přesto šel ale Slezan do dvoubrankového trháku. Nejprve vyslal do úniku Štindla Zdeněk a Slezan podruhé v utkání vedl. O pět minut později pálil Ševěček a Gulda podruhé v zápase úspěšně dorážel. Žihadla se ovšem nevzdala. Krutiš v rohu vybojoval puk, předložil jej Šáňovi a ten Lamlu z první propálil. Po dvou třetinách tak bylo skóre 3:2.

Ukrutný boj pokračoval i v poslední části hry. Žihadla měla několik příležitostí na srovnání, ani jednu z nich ovšem nedokázala proměnit ve vyrovnávací branku. A tak v 56. minutě dal z další dorážky branku na 4:2 Cihlář a mohlo se zdát, že je hotovo. Jenže hned vzápětí Slezané inkasovali lacinou branku a drama bylo na světě. V závěru ovšem rozhodl šťastnou brankou Herman a bylo hotovo.


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy):"Z utkání jsem měl obavy, stejně jako když jsme jeli do Budějovic. Přijeli ve třinácti lidech, ale vůbec nehráli špatně. V prvním kole jsme jim doma dali desítku, ale bylo to dáno tím, že jsme měli pár proher a chuť po vítězství byla velká. S výsledkem jsme trošku hazardovali, podvědomě jsme si mysleli, že jim dáme šest sedm branek, protože jsou poslední a venku nemají ještě ani bod. V posledních zápasech ale hráli dobře a dneska jsou pro nás důležité tři body. Chtěl bych vyzdvihnout třetí lajnu, Denis Gulda dneska dal dva góly."