Slezan s Bobry dotahoval marně, Valmezu Opava podlehla

  • středa 01. prosince 2021
  • Tomáš Chalupa

Opavští hokejisté na vlastním ledě s Bobry padli. V první třetině se sice ještě Slezanu podařilo na branku Čmiela zareagovat ranou Krupy, po změně stran ale hosté šli znovu do vedení, které už nepustili. Opava Valmezu podlehla 2:4.

20. kolo, středa 1. 12. 2021

HC Slezan Opava

2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

HC Bobři Valašské Meziříčí

Branky a nahrávky: 14. Krupa (Wolf, Zouhar), 52. Vašenka (Peterka) – 9. Čmiel (Goiš), 30. Vavřík, 42. Stodůlka (Andris, Vavřík), 55. Stodůlka (Vavřík). Rozhodčí: Held - Čelechovský, Peluha. Vyloučení: 3:5, bez využití.

Piták (Vítek) – Zapletal, Kunc, Zelenka, Šindelář (C), Ficek, Věntus, Zouhar – Wolf (A), Krupa, Kadula, Buršík, Vašenka, Peterka, Urban, Vojtovič, Horný, Malina

Slovák (Majer) – Kamas, Ďurkáč, Báchor (A), Gabrhelík, Vosátko – Pořický (C), Vavřík, Blaško, Stodůlka, Goiš, Andris (A), Urbanec, Čmiel, Kozubík

První větší příležitost středečního utkání měli Bobři. Otevřít skóre mohl už po odehrané minutě a půl Ďurkáč, který šikovně tečoval nahození od modré, Piták ale stačil betonem zasáhnout. Poté měli Opavští přesilovku, s tou ale nenaložili dobře. A tak přišel trest. Dva hráči Slezanu si ve vlastním pásmu neporozuměli, kotouč získal za brankou Goiš, který našel volného Čmiela a ten se z mezikruží nemýlil. Vedení Valachům ale vydrželo jen pět minut. Pak se totiž ke střele z otočky dostal Krupa a Slovák toho zřejmě příliš neviděl – 1:1. V závěru třetiny ještě šli domácí do tří, ale dokázali se ubránit.

Po změně stran Opava mohla jít do vedení. Vojtovič byl u nahozeného kotouče rychleji než Slovák, který se ocitl mimo své brankoviště. Opavský útočník se snažil obkroužit branku, hostující zadáci ale byli proti. Bobři si po další chvilce vzali vedení zpět. Pro Opavu se jednalo o hodně nešťastný moment. Piták totiž nahození Vavříka vyrazil přímo do Šindeláře, od něhož se puk odrazil do branky. Poté mohl Slezan vyrovnat. Ficek byl v úniku na poslední chvíli faulován a následovalo trestné střílení. Sám faulovaný si však na Slováka nepřišel a Valaši tak po čtyřiceti minutách vedli 2:1.

V poslední části hry Valaši nejprve utekli na rozdíl dvou branek. Postaral se o to Stodůlka, který se nejlépe zorientoval v závaru před Pitákem. Pak měla Opava několik šancí. Tu největší Vojtovič, který zakončoval do poloprázdné branky, ale gólový pokus vykopl svou vlastní bruslí. V čase 51:52 se už Opava snížení dočkala. Peterka táhl brejk, tísněn obráncem krásně přenechal kotouč Vašenkovi a ten už měl práci snadnou – 2:3. Jenže pak přišel další direkt Valmezu. Opavští předvedli ve vlastním pásmu ukázkový námaz, který potrestal svým druhým gólem Stodůlka. Slezan se sice nevzdal, ale s vývojem zápasu už nic udělat nedokázal. A to ani přes závěrečnou hru v šesti.


Ohlasy trenérů

Aleš Tomášek (trenér Opavy): "Bohužel jsme dnes neproměnili šance. Měli jsme jich přitom dost, bylo tam i trestné střílení a přesilovky. Oni taky hráli pět na tři skoro dvě minuty, což neproměnili. Podařilo se jim však góly dát, nám to tam po našich chybách několikrát doskákalo, byly to trochu smolné branky. Šance jsme měli a nebylo jich málo, bohužel jsme ale nedokázali dát branky."